Sendvič sa dimljenom pastrmkom je pravi zdravi izbor za užinu. Posebno smo ponosni na saradnju kompanija Mlinar i Bariba koja podržava zdravu i organsku ishranu.
Zašto Mlinar i Bariba?
Nutricionisti preporučuju 2-3 obroka ribe nedeljno, od kojih bi se jedan trebao sastojati od od ribe bogate višestruko nezasićenim masnim kiselinama. Pastrmka je odličan izvor esencijalnih ribljih ulja, uključujući Omega 3 masne kiseline.
Vrhunski okus proizvoda postignut je metodom toplog dimljenja na temperaturi do 70 stepeni celzijusa, čime su očuvane sve nutritivne vrijednosti. Dimljena pastrmka je niskokalorična namirnica koja obiluje kvalitetnim i lako probavljivi.
Dimljena pastrmka je niskokalorična namirnica, koja obiluje kvalitetnim i lakoprobavljim proteinima. Tradiocionalnim načinom dimljenja ribe, održavamo njene zdrave i nutritivno bogate sastojke. Vrhunski okus hladno dimljene pastrmke postižemo metodom hladnog dimljenja, na temperature do 30 stepeni celzijusa, što je granica za očuvanje nutritivnih vrijednosti.
Ono što je važno napomenuti je također da riba koju pripremaju ne sadrži niakve aditive, konzervanse, pojačivače okusa itd. , te da je proizvod izuzetne kvalitete i okusa.